Tro og tvivl - Er jeg rigtig kristen?
Tema: at afmystificere det at være kristen.
Send flere voksne, som vil tage livtag med tro.
Konfirmander har lav religiøs optimisme og tillid. Det kan vel næppe skade at tro på Gud eller bede, men de er ikke sikre på, at det hjælper. Den tyske religionspædagogiske forsker Frederik Schweitzer påpeger, at forældres uafklarede forhold til religion og religiøse spørgsmål som oftest står i vejen for udviklingen af børn og unges religiøse sprog og begreber (Schweitzer 2006). Mange voksne tror, at de skal stå med et arsenal af færdige svar til de eksistentielle spørgsmål for at kunne indgå i en samtale om tro og tvivl. Schweitzer understreger dog, at voksne, der ikke selv råder over svar, er ikke et problem for den religiøse samtale. Problematisk er derimod voksne, som ikke har nogen spørgsmål, og som derfor heller ikke vil eller kan høre de unges spørgsmål.
Er der en kristen til stede?
Her er der mulighed for at præsentere konfirmanderne for mennesker der tager troen alvorligt. Det kan være en hjælp for dem at se at de kristne der er flest af er helt almindelige mennesker der også står et sted mellem tro og tvivl.
Samtidig kan der være ide i at lade dem prøve hvad det vil sige at være menighed. Hvad kan man f.eks. gøre for at hjælpe andre? Og hvad kan vi gøre for at hjælpe kirkens fællesskab til at blive mere levende?