Fællesskab
Tema: Hvem er en del af fællesskabet? (Eller hvem er min næste?)
Hvordan lede fra deres fællesskab over i kirkens?
Her er det vigtigt at tage udgangspunkt i de fællesskaber og sammenhænge de kender og er fortrolige med. Det er for langt de fleste familien, fritidsfællesskaber og klassens fællesskab.
Danske unge har det generelt bedre psykisk end tidligere: kun 7% af unge fra 7. til 9. klasse føler sig ensomme dagligt. Tallet er højere for piger end for drenge og tallet stiger for unge, der er ældre end 9. klasse. Derfor giver det god mening også at tage ensomhed op når man taler om fællesskab i kirken.
De skal have øjnene op for at de igennem kirken og deres dåb, er en del af et større fællesskab. I kirken visker vi skellene ud, så alle bliver vores næste og dermed en del af fællesskabet.
Fællesskab i kirken kan fortælles gennem nadver, gennem gudstjenestefejring og og gennem fortællinger fra bibelen der siger hvordan vi er en del af Guds fællesskab. Det kunne f.eks. være den fortabte søn, disciplenes venskab med Jesus eller Guds fællesskab med sit folk.
Fællesskab handler om at møde mennesker, om at blive set som den man er og om at føle nærvær med andre. Og kirkens fællesskab skal byde på netop det.
Inspiration:
Joh, 15,1-10 bl.a. med "Jeg er vintræet, i er grenene."
Det store festmåltid: Luk 14,16-24
Matt 18,20 - Hvor to eller tre er forsamlet i mit navn, dér er jeg midt iblandt dem.
Missionsbefalingen fortæller os at alle er inviteret og hører med i Guds fællesskab.
Livstræet -Højskolesangbogen nr. 141 - fortæller om fællesskabet i alle livets aspekter.
Mangler du mere inspiration? Så klik her: Søgning på "Fællesskab"