|
- I uge 5 og 6 tilbyder vi udover Webinar 1 og Webinar 2 også "Spørge Jørgen." Her kan man i tre timer bare logge ind på Teams og stille spørgsmål. Tanken er, at det er spørgsmål omkring online konfirmationsforberedelse, og vi vil ikke blot fortælle om løsninger men også vise dem på skærmen, hvis vi kan. Alternativt vil vi i samarbejde med Folkekirkens it-kontor komme med svar.
I nyhedsbrevet præsenterer vi desuden: - Nogle lavpraktiske ideer til online-formidlingen
- Et virtuelt escape room
- Jeg sagde indledningsvist, at de skulle lægge godt mærke til skærmen. I løbet af undervisningen kom der forskellige random ting hen over (mel – æg – en ske – Luther osv. ). Til sidst konkurrerede vi om, hvem der havde flest rigtige ting. De fleste skulle så bruges i en kageopskrift (ikke Luther).
- Vi lavede også "Kims leg" på skærm – det var de også med på.
- Næste uge bliver det påskeæg, der kommer hen over skærmen i løbet af timen, og så skal de tælle, hvor mange det er.
- Desuden konkurrerer vi i, hvem der har den sjoveste frisure, når vi møder ind.
- Vi bad dem over et par møder at lave et kors, finde et stearinlys og placere der et sted på deres værelser som de fremover kunne samle tankerne ved, når vi holdt andagt.
Jeg kørte rundt og afleverede tre bankoplader til hver konfirmand. De skulle selv finde brikker til at lægge på. Jeg råbte tallene op og noterede, hvem der vandt præmier. Det var hyggeligt og en god oplevelse. Præmierne kan de hente ved kirken. Se flere ideer til at skabe liv bag skærmen - klik her
Ilia Marie Flodin Johansen, kirke- og kulturmedarbejder i Paarup Sogn, har lavet dette fremragende virtuelle escape room omkring den fortabte søn.
Ikke blot skal konfirmanderne forholde sig til fortællingen om den fortabte søn, men også overveje en række begreber, tage stilling til hvad der kan måles og ikke måles her i livet, hvad man kan forsone sig med og hvad der er uopretteligt, inden de via en række ledetråde kan åbne låsen.
Det hele er legende i sin form med puslespil og gåder. Det skal dog bemærkes, at konfirmander der ikke er stærke i bogstaver og tal vil blive udfordret. I så fald kan de måske hjælpe hinanden to og to.
Link til opgaven - klik her - og du må selv finde frem til kodeordet, der er ingen hjælp at hente!
Er du udfordret af online konfirmationsforberedelse, så holder vi åbent hus for alle spørgsmål. Vi vil ikke blot forsøge at svare, men også vise dig svarene på skærmen. Måske vil vi henvise til en video, du kan se, eller vi vil efterfølgende undersøge, om vi kan løse din udfordring.
Så bare log ind og spørg! Er der andre i gang, kan du vende tilbage en halv eller en hel time efter. Vi har åbent i tre timer.
Onsdag den 3. februar fra 9.00-12.00 - Klik her for at deltage i mødet - og spørg løs
|
|
|